#Me-Rest: Suport emoțional pentru adulți folosind metode creative

Despre proiect

Proiectul își propune să dezvolte și să testeze activități educaționale non-formale de consolidare a rezilienței și să ofere posibilitatea incluziunii sociale grupurilor marginalizate, prin dezvoltarea și testarea unor activități educaționale non-formale bazate pe auto-narațiuni prin intermediul artelor vizuale și al teatrului.

Proiectul se adresează, în principal, unor grupuri țintă care au fost afectate în mod special de pandemia COVID-19: persoane în vârstă sau persoane cu dizabilități, persoane cu probleme de sănătate mintală și profesioniști din domeniul sănătății.

Scopul final este acela de a-i încuraja să își spună poveștile de adaptare și de transformare în urma pandemiei și de a se baza pe acestea pentru a-și îmbunătăți abilitățile folosind metode artistice. Proiectul va contribui, de asemenea, la cercetarea pedagogică în fiecare domeniu al metodelor creative aplicate la educația adulților.

PROIECTUL ARE CA SCOP DEZVOLTAREA:

Unui pachet de instruire inovator pentru creșterea rezilienței adulților în fața provocărilor vieții.

Unor instrumente inovatoare pentru dezvoltarea profesională a formatorilor de adulți, cu scopul de a crește reziliența.

REZULTATE

Un ghid pentru atelierul bazat pe narațiuni pentru a genera povești de reflecție și de reziliență ale participanților legate de COVID-19.

Un ghid orientativ pentru atelierul de artă vizuală menit să îi ajute pe participanți să își exprime vizual experiența, speranțele și punctele forte în mod creativ.

Un manual care oferă ghiduri, recomandări și cele mai bune practici cu privire la modul în care formatorii de adulți pot reproduce și adapta resursele proiectului în activitatea lor zilnică.

 

PARTENERI

ASOCIACIJA KURYBINES ATEITIES IDEJOS – KAI (Lituania) este coordonatorul proiectului și un ONG lituanian care lucrează cu diferite grupuri și organizații de tineri și adulți în domeniul educației non-formale.

 

ASOCIAŢIA DEMETRIUS (Romȃnia) este o organizație non-profit care organizează activități cu impact public, care se adresează persoanelor adulte, profesioniștilor, tinerilor și copiilor, cu accent pe grupurile defavorizate din mediul urban și rural.

 

EDRA (Grecia) este o organizație non-profit-cooperativă socială care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății mintale și retardului mintal din anul 2001, având ca scop promovarea sănătății mintale, apărarea drepturilor grupurilor vulnerabile și conștientizarea în materie de sănătate mintală.

ANZIANI E NON SOLO – ANS (Italia) este un ONG cu o vastă expertiză în managementul proiectelor și un accent specific pe managementul proiectelor și realizarea de servicii și produse în domeniul bunăstării și incluziunii sociale.

MAI MULTE DETALII LA: